W UK nastała zima. Za oknem mam dziś taki widok...
Aby przetrwać w zdrowiu do wiosny wzmacniam się koktajlami warzywno-owocowymi:) Dziś chciałam Wam przedstawić propozycję 4 wspaniałych koktajli z jamrużem!
Jarmuż możemy spozywać w różnej postaci, np w postaci soku, dodawać go do sałatek, zup lub przyrządzać popularne chipsy z jarmużu. Ja osobiście najbardziej lubię dodany do koktajli.
Koktajl z jarmużem i gruszką
Składniki:
1 banan
1 gruszka
sok z 1 pomarńczy
garść jarmużu
Kawałki banana i gruszki umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy garść jarmużu i zalewamy sokiem z pomarańczy, miksujemy.
Koktajl z jarmużem i ananasem
Składniki:
1 krążek ananasa
1 kiwi
sok z 1 grejfruta
Cząstki ananasa i kiwi umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy garść jarmużu i zalewamy sokiem z grejfruta. Miksujemy.
Koktajl z jarmużem i kiwi
Składniki:
1 banan
2 kiwi
sok z 1 pomarańczy
Kawałki banana i kiwi umieszczamy w pojemniku, dodajemy garść jarmużu i zalewamy sokiem z pomarańczy, miksujemy.
Koktajl z jarmużem i mlekiem sojowym
Składniki:
1 awokado
1 krążek ananasa
1/2 jabłka
garść jarmużu
1 szkl mleka sojowego
1 łyżeczka nasion chia
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
1 szkl mleka sojowego
1 łyżeczka nasion chia
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
Ananasa, jabłko oraz awokado kroimy i umieszczamy w pojemniku blendera. Dodajemy jarmuż, chia, opcjonalnie łyżeczkę miodu, zalewamy mlekiem sojowym, miksujemy.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz