Składniki na dużą porcję na ok. 4 osoby:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 cebule
3 papryki (kolorowe)
mały brokuł
szparagi
3 pomidory
przyprawy
Przygotowanie:
1.Przygotowujemy kaszę jaglaną według przepisu, który podałam tutaj.
2. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w półplasterki marchewki (sł)
3. Dodajemy rozcząstkowanego drobno brokuła, pokrojone szparagi, dodajemy paprykę ostrą, imbir, pieprz czarny (o)
4. Dodajemy sól do smaku (sn)
5. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz bazylię (k)
6. Warzywa podmsażamy ok 10 min (powinny być chrupkie), wsypujemy do nich kaszę jaglaną i podgrzewamy wszystko razem ok 2 minut.
Sałatka jest pyszna!
0 komentarze:
Prześlij komentarz