Translate

2018/04/10


dieta dr Dąbrowskiej przepisy

Dziś jest mój ósmy dzień diety. W chwili, gdy to piszę, czuję się świetnie ale muszę przyznać, że moje samopoczucie zmienia się jak w kalejdoskopie. Najtrudniejsze sa poranki i wieczory. Co trzy dni dopada mnie kilkugodzinny kryzys, kiedy mam wrażenie, że dłużej nie dam rady. Na szczęście kryzysy szybko mijają a po nich przychodzi wzrost energii i poczucie satysfakcji. Dodatkowym efektem postu jest piękny stan jasności umysłu i wewnętrznego spokoju. Jeśli chodzi o wagę to na dzień dzisiejszy minus 3.0 kg.

Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym "magicznym" przepisem - tak działa alchemia smaków w kuchni według pięciu przemian. Proszę, wypróbujcie go, będziecie zaskoczeni, jak wspaniałe jest to danie, choć przyrządzone jedynie z trzech składników, czosnku i przypraw. Cała tajemnica tkwi w dodawaniu składników w odpowiedniej kolejności (gorzki-słodki-ostry-słony-kwaśny).

dieta dr Dąbrowskiej przepisy

Składniki:
mała główka kapusty, najlepiej włoskiej
4 duże pomidory
3 duże cebule
4 ząbki czosnku
przyprawy: tymianek, kminek mielony, ziele angielskie, imbir, pieprz czarny i cayenne, sól, kurkuma

Przygotowanie (mieszamy po dodaniu każdego kolejnego smaku):
g- do 1/2l gotującej się wody dodać
g- szczypte tymianku
sł- 3 duże pokrojone w kostkę cebule, zeszklone wcześniej na patelni na niewielkiej ilości wody
sł- 1/2 łyżeczki kminku
o- poszatkowaną niewielką główkę kapusty
o- 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
o- 4 ziela angielskie, 1/2 łyżeczki imbiru, pieprz czarny i cayenne do smaku
sn- sól do smaku
gotować 20 min, dodać:
k- 4 duże, dojrzałe, sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory
g- 1/2 łyżeczki kurkumy
sł- 1/2 łyżeczki kminku
gotowac ok. 30 minut, ewentualnie dosmakować pieprzem i solą.



33 komentarze:

  1. Jem takie coś, może to i to samo. hehe Gratuluję zrzucenia trzech kilogramów. Bardzo gratuluję wytrwałości, bo nie każdy tak potrafi. Podziwiam. Jestem pewna, że zobaczysz coraz to wspanialsze efekty tej diety. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z przyjemnością wypróbuję ten przepis - uwielbiam kapuchę pod każdą postacią:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kapustę mogłabym jeść w każdej postaci. Niestety po zabiegu muszę przez jakiś czas być na diecie lekkostrawnej, ale jak tylko poczuję się lepiej, wypróbuję ten przepis :)!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. A very appetizing dish, I'll take the recipe.it seems to be a real treat..
    https://clicknorder.pk online shopping in pakistan

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda podobnie jak moja wege wersja bigosu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale bym pojadła.. :) :)

    Sylwio, zostawiłaś mi komentarze na biżuteryjnym blogu :) tak, zajmuję się robieniem biżuterii, chociaż blog ostatnio mało aktualizowany :) muszę to nadrobić. Jesli jesteś zainteresowana śledzeniem, to jestem także na facebooku, instagramie, twitterze (nie chcę Ci spamować linkami tutaj :))
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratuluję silnej woli i wytrwałości, to naprawdę nie jest łatwe, trzeba być baaardzo silnym, żeby podołać tak trudnej diecie <3
    Trzymam kciuki, za dalszą wytrwałość :)
    Pozdrawiam serdecznie, Agness :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Z pewnością dla wielu osób jest smaczne ja akurat kapusty nie lubię :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też nie lubię, oprócz bigosu, a to właśnie smakuje jak bigos :)

      Usuń
  9. Bardzo chętnie wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo chętnie wypróbuję ten przepis, wygląda na bardzo smaczne danie ;-) Zimą byłam na diecie ale duży stres w pracy powiązany z odchudzaniem przyczynił się do moich problemów zdrowotnych :-(

    OdpowiedzUsuń
  11. Życzę wytrwałości :-) Moment kiedy zaczynamy dostrzegać efekty... zmiany na lepsze... po zmianie sposobu żywienia jest naprawdę świetną chwilą :-))

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam kapustę właściwie w każdej postaci. Najbardziej młodą. Muszę koniecznie wypróbować Twoją propozycję, wygląda niesamowicie smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  13. Pyszna moja mama taką robi, aż nabrałam apetytu.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ostatnio bardzo miałam ochotę na danie z kapusty, ale bigos na czerwonym winie wydal mi sie troche zbyt cięzkostrawny. Ale takie coś to ja zjem z nieklamaną chęcią :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Świetny przepis, polecam wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń