Dziś jest mój ósmy dzień diety. W chwili, gdy to piszę, czuję się świetnie ale muszę przyznać, że moje samopoczucie zmienia się jak w kalejdoskopie. Najtrudniejsze sa poranki i wieczory. Co trzy dni dopada mnie kilkugodzinny kryzys, kiedy mam wrażenie, że dłużej nie dam rady. Na szczęście kryzysy szybko mijają a po nich przychodzi wzrost energii i poczucie satysfakcji. Dodatkowym efektem postu jest piękny stan jasności umysłu i wewnętrznego spokoju. Jeśli chodzi o wagę to na dzień dzisiejszy minus 3.0 kg.
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym "magicznym" przepisem - tak działa alchemia smaków w kuchni według pięciu przemian. Proszę, wypróbujcie go, będziecie zaskoczeni, jak wspaniałe jest to danie, choć przyrządzone jedynie z trzech składników, czosnku i przypraw. Cała tajemnica tkwi w dodawaniu składników w odpowiedniej kolejności (gorzki-słodki-ostry-słony-kwaśny).
Składniki:
mała główka kapusty, najlepiej włoskiej
4 duże pomidory
3 duże cebule
4 ząbki czosnku
przyprawy: tymianek, kminek mielony, ziele angielskie, imbir, pieprz czarny i cayenne, sól, kurkuma
Przygotowanie (mieszamy po dodaniu każdego kolejnego smaku):
g- do 1/2l gotującej się wody dodać
g- szczypte tymianku
sł- 3 duże pokrojone w kostkę cebule, zeszklone wcześniej na patelni na niewielkiej ilości wody
sł- 1/2 łyżeczki kminku
o- poszatkowaną niewielką główkę kapusty
o- 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
o- 4 ziela angielskie, 1/2 łyżeczki imbiru, pieprz czarny i cayenne do smaku
sn- sól do smaku
gotować 20 min, dodać:
k- 4 duże, dojrzałe, sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory
g- 1/2 łyżeczki kurkumy
sł- 1/2 łyżeczki kminku
gotowac ok. 30 minut, ewentualnie dosmakować pieprzem i solą.
Jem takie coś, może to i to samo. hehe Gratuluję zrzucenia trzech kilogramów. Bardzo gratuluję wytrwałości, bo nie każdy tak potrafi. Podziwiam. Jestem pewna, że zobaczysz coraz to wspanialsze efekty tej diety. :)
OdpowiedzUsuńOby Aguś, oby :)
UsuńZ przyjemnością wypróbuję ten przepis - uwielbiam kapuchę pod każdą postacią:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Dziękuję bardzo i pozdrawiam:)
UsuńKapustę mogłabym jeść w każdej postaci. Niestety po zabiegu muszę przez jakiś czas być na diecie lekkostrawnej, ale jak tylko poczuję się lepiej, wypróbuję ten przepis :)!!!
OdpowiedzUsuńZdrówka życzę kochana :)
Usuńciekawe połączenie
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawiam :)
UsuńA very appetizing dish, I'll take the recipe.it seems to be a real treat..
OdpowiedzUsuńhttps://clicknorder.pk online shopping in pakistan
Bardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję i pozdrawiam :)
UsuńWygląda podobnie jak moja wege wersja bigosu :)
OdpowiedzUsuńBo to w sumie smakuje jak bigos :)
Usuńale bym pojadła.. :) :)
OdpowiedzUsuńSylwio, zostawiłaś mi komentarze na biżuteryjnym blogu :) tak, zajmuję się robieniem biżuterii, chociaż blog ostatnio mało aktualizowany :) muszę to nadrobić. Jesli jesteś zainteresowana śledzeniem, to jestem także na facebooku, instagramie, twitterze (nie chcę Ci spamować linkami tutaj :))
Pozdrawiam!
Dziekuje bardzo i pozdrawiam :)
UsuńGratuluję silnej woli i wytrwałości, to naprawdę nie jest łatwe, trzeba być baaardzo silnym, żeby podołać tak trudnej diecie <3
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki, za dalszą wytrwałość :)
Pozdrawiam serdecznie, Agness :)
Dziękuję bardzo i pozdrawiam :)
UsuńWygląda smakowicie:*
OdpowiedzUsuńbuziaki:*
WWW.KARYN.PL
Dzięki :) Pozdrawiam :)
UsuńZ pewnością dla wielu osób jest smaczne ja akurat kapusty nie lubię :]
OdpowiedzUsuńTeż nie lubię, oprócz bigosu, a to właśnie smakuje jak bigos :)
UsuńBardzo chętnie wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
UsuńBardzo chętnie wypróbuję ten przepis, wygląda na bardzo smaczne danie ;-) Zimą byłam na diecie ale duży stres w pracy powiązany z odchudzaniem przyczynił się do moich problemów zdrowotnych :-(
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że już wszystko jest ok :)
UsuńŻyczę wytrwałości :-) Moment kiedy zaczynamy dostrzegać efekty... zmiany na lepsze... po zmianie sposobu żywienia jest naprawdę świetną chwilą :-))
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
UsuńUwielbiam kapustę właściwie w każdej postaci. Najbardziej młodą. Muszę koniecznie wypróbować Twoją propozycję, wygląda niesamowicie smacznie!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo:)
UsuńPyszna moja mama taką robi, aż nabrałam apetytu.
OdpowiedzUsuńOstatnio bardzo miałam ochotę na danie z kapusty, ale bigos na czerwonym winie wydal mi sie troche zbyt cięzkostrawny. Ale takie coś to ja zjem z nieklamaną chęcią :D
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, polecam wypróbować :D
OdpowiedzUsuń